kotlety z filetów rybnych w powolnej kuchence

zdrowe i smaczne. Bardzo proste w przygotowaniu!

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 9 g
tłuszcze 52 % 17 g
węglowodany 21 % 7 g
256 kcal
IG: 29 / 71 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Chleb namoczyć w mleku, dodać do mięsa mielonego, dobrze zagnieść.

2. Drobno posiekaj cebulę i podsmaż na maśle, aż będzie przezroczysta. Dodaj cebulę do mielonego mięsa, dodaj surowe jajko, sól, pieprz. Zagnieść mięso mielone.

3. Uformuj kotlety, zawiń w bułkę tartą.

4. Włącz Multicooker w tryb "pieczenia" i smaż kotlety przez 20 minut z jednej strony, odwróć i smaż przez kolejne 10-15 minut, aż będą ugotowane.

SMACZNEGO!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy