kotlety z filetów rybnych w powolnej kuchence
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Chleb namoczyć w mleku, dodać do mięsa mielonego, dobrze zagnieść.
2. Drobno posiekaj cebulę i podsmaż na maśle, aż będzie przezroczysta. Dodaj cebulę do mielonego mięsa, dodaj surowe jajko, sól, pieprz. Zagnieść mięso mielone.
3. Uformuj kotlety, zawiń w bułkę tartą.
4. Włącz Multicooker w tryb "pieczenia" i smaż kotlety przez 20 minut z jednej strony, odwróć i smaż przez kolejne 10-15 minut, aż będą ugotowane.
SMACZNEGO!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g