Zebra twarogowa w powolnej kuchence
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Zmiel twaróg przez sito lub zmiksuj blenderem. Dodaj cukier i sól, jajka i wanilię (możesz wziąć torebkę cukru waniliowego i zastąpić nią część głównego cukru ze składników). Wszystko wymieszaj. Rozcieńczyć semolinę w mleku i wlać mieszaninę mleka do twarogu. Wymieszać.
2. Ciasto podzielić na pół i w jednej części dodać kakao. Mieszaj, aż będzie gładka.
3. Posmaruj miskę multicookera masłem, uzbrój się w dwie łyżki i rozłóż ciasto w różnych kolorach na środku miski. Wyłącz tryb pieczenia, czas 50 minut. Po zakończeniu reżimu pozwól zebrze twarogowej całkowicie ostygnąć w misce pod pokrywką, a dopiero potem wyjmij ją tacą na parę.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g