sok żurawinowy w powolnej kuchence

bomba witaminowa! Smaczne i zdrowe, spróbuj! Sok żurawinowy spodoba się zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Możesz przygotować napój z mrożonych jagód i świeżych-wszystko zależy od pory roku. Robię napój owocowy w powolnej kuchence-okazuje się napój o bogatym smaku i jasnym kolorze. Radzę spróbować!
larisa.begAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 10 g
40 kcal
IG: 10 / 0 / 90

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 20 min

1. Żurawinę dokładnie myjemy. Wyczyść jagody za pomocą blendera.
2. Wlej wodę do miski multicookera, wybierz tryb "Gotowanie", zagotuj wodę.
3. Zmiel powstałą masę jagodową przez sito, wyślij pozostałe ciasto do wrzącej wody, gotuj przez 5 minut, a następnie wyłącz Multicooker.
4. Dodaj cukier, wymieszaj.
5. Sok owocowy pozostawiamy do zaparzenia w powolnej kuchence pod zamkniętą pokrywką przez 3 godziny.
6. Schłodzony napój jest filtrowany przez sito.

wlej sok żurawinowy do szklanek, dodaj kawałki lodu i podawaj.

ciesz się zdrowiem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Lód - 0   kcal/100g

Podobne przepisy