sok żurawinowy w powolnej kuchence
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Żurawinę dokładnie myjemy. Wyczyść jagody za pomocą blendera.
2. Wlej wodę do miski multicookera, wybierz tryb "Gotowanie", zagotuj wodę.
3. Zmiel powstałą masę jagodową przez sito, wyślij pozostałe ciasto do wrzącej wody, gotuj przez 5 minut, a następnie wyłącz Multicooker.
4. Dodaj cukier, wymieszaj.
5. Sok owocowy pozostawiamy do zaparzenia w powolnej kuchence pod zamkniętą pokrywką przez 3 godziny.
6. Schłodzony napój jest filtrowany przez sito.
wlej sok żurawinowy do szklanek, dodaj kawałki lodu i podawaj.
ciesz się zdrowiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g