skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty
Krok 2:
Ubij jajka z cukrem, solą i cukrem waniliowym przez 5 minut, aż uzyskasz konsystencję gęstej śmietany.
Krok 3:
W ciepłym mleku rozpuść kawę.
Krok 4:
Lekko rozgrzej olej. Dodaj masło, mleko z kawą, proszek do pieczenia do mieszanki jajecznej, ubij.
Krok 5:
Mąkę wymieszać z kakao, przesiać do ciasta i dokładnie wymieszać.
Krok 6:
Ciasto okaże się płynne. Posmaruj formę multicookera masłem. Piec 1 godzinę w trybie & quot; pieczenie" ( jeśli pieczesz w piekarniku to 50 minut w 170 stopniach, nie otwieraj piekarnika przez pierwsze 20 minut, sprawdź suchą wykałaczkę)
Krok 7:
Podczas pieczenia biszkoptu musisz zrobić krem. Aby to zrobić, wymieszaj śmietanę z cukrem. Ubij mikserem.
Krok 8:
Do glazury wymieszaj wszystkie składniki, gotuj na gotować na wolnym ogniu, aż będzie gładka
Krok 9:
Wyjmij biszkopt, pozostaw do ostygnięcia.
Krok 10:
Schłodzony biszkopt pokroić na 3 ciasta
Krok 11:
Pokrój banany w cienkie plasterki. Dolne i średnie ciasto posmarować śmietaną, ułożyć bananami, złóż jeden na drugim.
Krok 12:
Odetnij czapkę z górnego ciasta. Górne ciasto posmarować, Ale banany nie wykładać.
Krok 13:
Kostki biszkoptu wymieszać ze śmietaną, ułożyć na wierzchu. Skrop losowo lukrem. Pozostaw do impregnacji na co najmniej 2 godziny.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Kawa rozpuszczalna - 94 kcal/100g