czekoladowe ciasto bananowe w powolnej kuchence

pyszne ciasto bananowe w powolnej kuchence!

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 4 g
tłuszcze 25 % 12 g
węglowodany 67 % 32 g
251 kcal
IG: 6 / 12 / 82

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka z cukrem, solą i cukrem waniliowym przez 5 minut, aż uzyskasz konsystencję gęstej śmietany.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W ciepłym mleku rozpuść kawę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Lekko rozgrzej olej. Dodaj masło, mleko z kawą, proszek do pieczenia do mieszanki jajecznej, ubij.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mąkę wymieszać z kakao, przesiać do ciasta i dokładnie wymieszać.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto okaże się płynne. Posmaruj formę multicookera masłem. Piec 1 godzinę w trybie & quot; pieczenie" ( jeśli pieczesz w piekarniku to 50 minut w 170 stopniach, nie otwieraj piekarnika przez pierwsze 20 minut, sprawdź suchą wykałaczkę)

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podczas pieczenia biszkoptu musisz zrobić krem. Aby to zrobić, wymieszaj śmietanę z cukrem. Ubij mikserem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Do glazury wymieszaj wszystkie składniki, gotuj na gotować na wolnym ogniu, aż będzie gładka

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmij biszkopt, pozostaw do ostygnięcia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Schłodzony biszkopt pokroić na 3 ciasta

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój banany w cienkie plasterki. Dolne i średnie ciasto posmarować śmietaną, ułożyć bananami, złóż jeden na drugim.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Odetnij czapkę z górnego ciasta. Górne ciasto posmarować, Ale banany nie wykładać.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Kostki biszkoptu wymieszać ze śmietaną, ułożyć na wierzchu. Skrop losowo lukrem. Pozostaw do impregnacji na co najmniej 2 godziny.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Kawa rozpuszczalna - 94   kcal/100g

Podobne przepisy