hashlama w powolnej kuchence

apetyczne i satysfakcjonujące danie kaukaskie. Poczęstunek dla krewnych! Uwielbiam hashlamę i przystosowałem się do gotowania tego obfitego dania kaukaskiego w powolnej kuchence. Okazuje się pyszne!
lastochkiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 8 g
tłuszcze 17 % 3 g
węglowodany 39 % 7 g
93 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 13 h 30 min

1. Mięso myjemy, kroimy na duże kawałki, zalewamy wodą, dodajemy do niego sok z cytryny. Usuwamy mięso w tej formie do lodówki na 8-10 godzin.

2. Przygotowujemy warzywa: umyte pomidory kroimy w plasterki , cebulę w cienkie półpierścienie , czosnek w cienkie plasterki, paprykę w duże kawałki, obieramy ziemniaki i, jeśli są małe, kroimy wzdłuż na pół, a Duże kroimy w grube kółka.

3. Nasmaruj miskę multicookera olejem roślinnym. Następnie ułożymy przygotowane produkty warstwami.

4. Rozłóż koła pomidorów dolną warstwą, połóż na nich mięso.

5. Rozłóż cebulę i czosnek na mięsie, posyp solą i przyprawami.

6. Następnie kładziemy paprykę , na niej warstwę ziemniaków, którą również posypujemy solą i przyprawami.

7. Ostatnią warstwą są ponownie kręgi pomidorów. Dodaj je lekko.

8. Napełnij zawartość miski winem, ustaw tryb "gaszenia", CZAS - 15 minut.

9. Czas minął-ustawiamy tryb "owsianka", ustawiamy czas - 2,5 godziny. Konieczne jest, aby produkty w powolnej kuchence marnowały.

gotowe danie podajemy na gorąco!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy