skład / składniki
metoda gotowania
1. Mięso myjemy, kroimy na duże kawałki, zalewamy wodą, dodajemy do niego sok z cytryny. Usuwamy mięso w tej formie do lodówki na 8-10 godzin.
2. Przygotowujemy warzywa: umyte pomidory kroimy w plasterki , cebulę w cienkie półpierścienie , czosnek w cienkie plasterki, paprykę w duże kawałki, obieramy ziemniaki i, jeśli są małe, kroimy wzdłuż na pół, a Duże kroimy w grube kółka.
3. Nasmaruj miskę multicookera olejem roślinnym. Następnie ułożymy przygotowane produkty warstwami.
4. Rozłóż koła pomidorów dolną warstwą, połóż na nich mięso.
5. Rozłóż cebulę i czosnek na mięsie, posyp solą i przyprawami.
6. Następnie kładziemy paprykę , na niej warstwę ziemniaków, którą również posypujemy solą i przyprawami.
7. Ostatnią warstwą są ponownie kręgi pomidorów. Dodaj je lekko.
8. Napełnij zawartość miski winem, ustaw tryb "gaszenia", CZAS - 15 minut.
9. Czas minął-ustawiamy tryb "owsianka", ustawiamy czas - 2,5 godziny. Konieczne jest, aby produkty w powolnej kuchence marnowały.
gotowe danie podajemy na gorąco!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g