skład / składniki
metoda gotowania
1. W dwóch różnych pojemnikach oddzielamy białka i żółtka.
2. Ubij białka z cukrem (weź połowę - 100 gramów), aż utworzą się mocne szczyty.
3. Mielimy żółtka z pozostałym cukrem, a następnie przesiujemy mąkę i proszek do pieczenia do masy żółtkowej.
4. Wymieszaj ciasto łyżką, delikatnie wlewając sok pomarańczowy (Nie cały, około połowy).
5. Następnie łączymy ciasto z ubitymi białkami, delikatnie mieszamy.
6. Posmaruj miskę multicookera masłem, włóż do niej ciasto.
7. Piec przez 30 minut, używając trybu "Pieczenie".
8. Gotowe ciasto wyjmujemy koszem na parę i pozwalając mu ostygnąć, wykonujemy nakłucia widelcem na całej powierzchni. Ciasto polać pozostałym sokiem pomarańczowym, udekorować plasterkami pomarańczy, posypać cukrem pudrem.
słodkiej herbaty dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g