zupa z ryżem i żeberkami w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Pokrój żeberka na małe kawałki.
Krok 3:
Włóż żeberka do miski multicookera i smaż przez około 15 minut w trybie "smażenia" na złoty kolor. Sól, pieprz.
Krok 4:
Zetrzyj marchewki i dodaj do żeber.
Krok 5:
Smaż razem przez kolejne 5 minut.
Krok 6:
Pokrój ziemniaki w kostkę.
Krok 7:
Dodaj umyty ryż, ziemniaki i całą cebulę do żeber.
Krok 8:
Wlej wodę.
Krok 9:
Ustaw Multicooker w trybie & quot; zupa & quot; (kto nie ma, to w trybie " gotowanie") przez 25 minut.
Krok 10:
Posiekaj pietruszkę i dodaj do zupy na samym końcu gotowania. W razie potrzeby dopraw zupę solą. Pozostaw zupę pod przykryciem przez 5 minut i wlej do talerzy.
cebulę można drobno posiekać i usmażyć razem z żeberkami i marchewką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g