Tom Yam w powolnej kuchence

słodko-kwaśna pikantna tajska zupa o jasnym, bogatym smaku! Niedawno ugotowałem tajską zupę, mój mąż bardzo mi się podobał, chcę podzielić się przepisem na jej przygotowanie. Muszę od razu powiedzieć, że jest tu trochę odstępstwa od klasycznego przepisu. Ponieważ jest dla nas zbyt ostry, chili dodało mniej. Gotowałem w powolnej kuchence, ponieważ moim zdaniem okazuje się dużo smaczniejszy.Gorąco polecam potraktowanie domowej roboty tą egzotyczną i bardzo smaczną zupą!
WróżkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 6 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 10 % 1 g
58 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Wlej bulion z kurczaka do miski i ustaw tryb "gotowania" na 20 minut.

2. Pokrój pieczarki, pomidory i cebulę w kostkę. Włóż do gorącego bulionu. Dodaj przyprawy i sól. Rozmrażamy koktajl morski.

3. Rozłóż krewetki i owoce morza w bulionie, gdy się zagotuje, dodaj mleko kokosowe i wyciśnij sok z limonki. Włóż chili do smaku.

gotuj przez kilka minut i wyłącz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Mleko kokosowe - 230   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal/100g
  • Trawa cytrynowa - 104   kcal/100g
  • Koktajl morski - 95   kcal/100g

Podobne przepisy