preferuj znane na całym świecie i nowe przepisy na zupę Pho, Wietnamskie zupy na stronie wspaniałych wyborów gastronomicznych 1000.menu. Wypróbuj opcje z kiełkującą fasolą i grzybami, smażoną rybą, kulkami rybnymi i owocami morza, wołowiną i kurczakiem. Stwórz nieprzewidywalną oryginalność w każdej wersji!
podstawą udanej zupy pho jest aromatyczny, bogaty bulion. Jest przygotowywany najczęściej z wołowiny lub kurczaka. Chociaż istnieją odmiany ryb i owoców morza. I szczególny akcent w wietnamskich zupach & ndash; to przyprawy. Idealnym rozwiązaniem będzie gotowa mieszanka Pho. Ale w przypadku jego braku można osiągnąć pożądany efekt za pomocą poszczególnych składników i sosów. Makaron jest kupowany lub przygotowywany tylko z mąki ryżowej.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na zupę Pho, Wietnamskie zupy:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
Chili | 40 | 2 | 0.2 | 9.5 |
krewetki | 97 | 22 | 1 | 0 |
imbir | 80 | 1.8 | 0.8 | 15.8 |
kolendra Zielona | 25 | 1.5 | 0 | 5 |
pieczarki | 24 | 4.2 | 1 | 0.1 |
ciekawy przepis:
1. Gotuj wołowinę na Kości przez 2 godziny, ostrożnie usuwając pianę i obserwując przezroczystość bulionu.
2. Dodaj anyż, pieprz, cynamon i goździki do bulionu.
3. Obierz imbir, cebulę i marchewkę i grubo posiekaj.
4. Posolić bulion, dodać imbir i trawę cytrynową.
5. Wyjmij mięso i pokrój w szerokie talerze.
6. Dodaj cebulę i marchewkę do bulionu. Gotuj do miękkości.
7. Posyp mięso przyprawami. Wlać trochę bulionu. Niech się zaparzy.
8. Gotuj makaron ryżowy do połowy ugotowany.
9. Drobno posiekaj kolendrę i zieloną cebulę.
10. Ułóż makaron, mięso i zioła na talerzach.
11. Wlać wrzący bulion.
pięć najszybszych przepisów na zupę Pho, Wietnamskie zupy:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
Tom Yam w powolnej kuchence | 20 min | 58 | +52 |
Tom Yam z grzybami z kurczaka i krewetkami | 25 min | 53 | +51 |
Tom Yam z krewetkami i rybami | 25 min | 23 | +29 |
zupa Tom Yam z mlekiem kokosowym i krewetkami | 25 min | 136 | +80 |
zupa Tom Yam z krewetkami, trawą cytrynową i liśćmi limonki | 30 min | 43 | +18 |
przydatne wskazówki:
* udekorować zupy Fo, Fo bo, Fo Ka lub Fo Ga można mięta, kiełki fasoli mung, bazylia, i tak dalej.
• zamiast wołowiny można użyć kurczaka, owoców morza lub ryb.
* warzywa do dressingu można wstępnie zmielić w moździerzu z cytryną i solą.