Tom Yam z owocami morza
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Dodaj następujące składniki do gorącego gotowanego bulionu:
krewetki królewskie obrane ze skorupy usuwamy film z tusz kałamarnicy. Mięso kraba i kalmary kroimy w kostkę (jeśli nie ma mięsa kałamarnicy, można zastąpić paluszkami krabowymi).
2. Dodaj chili i wyciśnij sok z limonki. Sól do smaku. Gotuj na średnim ogniu przez 10 minut. Na koniec wlej mleko kokosowe.
nasza tajska zupa jest gotowa! Przed podaniem możesz posypać zupę dowolnymi ziołami według własnego gustu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Kraby w puszkach - 85 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Kałamarnica tusza - 96 kcal/100g