skład / składniki
metoda gotowania
1. Golonki są dobrze umyte i moczone przez 3-4 godziny w zimnej wodzie, jest to konieczne, aby galaretka nie miała specyficznego zapachu, a bulion był przezroczysty. Jeśli golonki nie są czyszczone, należy je dobrze zeskrobać nożem.
2. Włóż mięso do dużego rondla i dodaj pokrojonego indyka do golonek. Napełnij wodą, musisz przykryć całe mięso. Gotuj, gdy się zagotuje, usuń pianę łyżką cedzakową i zmniejsz ogień do minimum. Dodaj cebulę do bulionu, łuski nie można usunąć, po prostu bardzo dobrze spłucz. Gotuj przez co najmniej 5 godzin. Ustalenie, że danie jest bardzo łatwe, ponieważ mięso zaczęło odchodzić od kości, oznacza, że można je posolić i pieprzyć.
3. Włóż mięso do naczynia i pozwól mu ostygnąć. Następnie sortujemy i odkładamy tylko filety, sprawdzamy, czy nie ma małych kości.
4. Mięso układamy na głębokich talerzach. Usuń nadmiar tłuszczu z powierzchni bulionu i wyciśnij czosnek, wlej mięso.
5. Wysyłamy do lodówki do zestalenia.
jak ostygnie, udekoruj zielenią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Golonka wieprzowa - 294 kcal/100g