zupa z fasolą konserwową i wędzonkami
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1.Warzywa myjemy i myjemy. Posiekaj cebulę i trzy marchewki na tarce. Pomidory i wędzone mięso kroimy w kostkę.
2. Najpierw musimy lekko usmażyć wszystkie składniki na patelni. Najpierw gotujemy kurczaka, a następnie dodajemy do niego warzywa. Mijamy kilka minut.
3. Wlej wodę do rondla, zagotuj,rozłóż wędzone mięso, fasolę i warzywa, dodaj ziemniaki. Sól i pieprz. Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Posyp posiekanymi ziołami i podawaj.
Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g