Zupa z fasolą konserwową i wędzonkami

bardzo obfita zupa z bogatym smakiem wędzonych mięs! Pożywna i aromatyczna zupa na każdy dzień. Lekki i łatwy do przygotowania. Gęsty i bogaty z pewnością spodoba się przyjaciołom i rodzinie!
AlinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 50 % 5 g
49 kcal
IG: 80 / 0 / 20

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1.Warzywa myjemy i myjemy. Posiekaj cebulę i trzy marchewki na tarce. Pomidory i wędzone mięso kroimy w kostkę.

2. Najpierw musimy lekko usmażyć wszystkie składniki na patelni. Najpierw gotujemy kurczaka, a następnie dodajemy do niego warzywa. Mijamy kilka minut.

3. Wlej wodę do rondla, zagotuj,rozłóż wędzone mięso, fasolę i warzywa, dodaj ziemniaki. Sól i pieprz. Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Posyp posiekanymi ziołami i podawaj.

Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g
  • Wędzony kurczak - 117   kcal/100g

Podobne przepisy