Tom Yam z krewetkami i rybami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. W tym przepisie gotujemy rybę-to dorsz. Możesz wybrać dowolny inny według własnych upodobań. Dodaj sól i przyprawy do bulionu. Gotuj, aż ryba będzie gotowa.
2. Następnie odcedź bulion, dodaj do niego posiekanego pomidora, sok z limonki.
3. Rozłóż obrane krewetki królewskie w zupie.
4. Gotuj przez kilka minut. Dodaj do zupy obraną rybę z kości i posyp ziołami.
nasze Tajskie danie z bulionu rybnego jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g
- Trawa cytrynowa - 104 kcal/100g
- Filet z dorsza - 80 kcal/100g