Tom Yam z krewetkami i rybami

egzotyczna pyszna zupa zrobiona w domu! Istnieje wiele przepisów na przygotowanie tej zupy na każdy gust. Dziś chcę podzielić się przepisem, który jest kochany w naszej rodzinie. oczywiście nie będziesz gotować takiego dania każdego dnia, ale czasami możesz urozmaicić główne menu. Smak zupy jest słodko-kwaśny z lekką szczyptą. Pamiętaj, aby zanotować ten przepis!
Anna ŚwiatowskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 83 % 5 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 17 % 1 g
23 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

1. W tym przepisie gotujemy rybę-to dorsz. Możesz wybrać dowolny inny według własnych upodobań. Dodaj sól i przyprawy do bulionu. Gotuj, aż ryba będzie gotowa.

2. Następnie odcedź bulion, dodaj do niego posiekanego pomidora, sok z limonki.

3. Rozłóż obrane krewetki królewskie w zupie.

4. Gotuj przez kilka minut. Dodaj do zupy obraną rybę z kości i posyp ziołami.

nasze Tajskie danie z bulionu rybnego jest gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal/100g
  • Trawa cytrynowa - 104   kcal/100g
  • Filet z dorsza - 80   kcal/100g

Podobne przepisy