Tom Yam z grzybami z kurczaka i krewetkami
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Opłucz i ugotuj filet z kurczaka.
2. Zdejmij skorupę z krewetek, zgodnie z klasyczną recepturą przygotowuje się krewetki ze skorupą. Ale dla nas bardziej znane są oczyszczone.
3. Włóż pokrojone pieczarki do bulionu i gotuj przez 5 minut. Następnie dodaj filet z kurczaka i krewetki.
4. Gdy się zagotuje, wprowadź wszystkie pozostałe przyprawy i wlej mleko kokosowe. Dodaj sól do bulionu i usuń próbkę. Dodaj chili według własnych upodobań.
wlej naszą egzotyczną zupę do talerzy i podawaj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g