Tom kałamarnic

Jasny, wyrafinowany, o subtelnym smaku owoców morza i limonki! Zupa według tego przepisu z owocami morza okazuje się bardzo smaczna, bogata, cytrynowa . Gotowanie nie jest zbyt trudne, Proces jest taki sam, jak przy gotowaniu pierwszego dania. W zupie możesz umieścić dowolne owoce morza. Odpowiednie są krewetki, kalmary, małże, ośmiornice, ostrygi.
MilaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 6 g
tłuszcze 10 % 1 g
węglowodany 30 % 3 g
31 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

1. Bierzemy krewetki królewskie, jeśli są zamrożone, musisz wcześniej rozmrozić. Czyścimy je ze skorupy.

2. Pokrój świeże pieczarki na pół i posiekaj na cienkie talerze.

3. Usuwamy folię z kałamarnicy i kroimy w półpierścienie.

4. Pokrój pomidora w małe kostki.

5. Wlej wodę do rondla, możesz użyć bulionu, zagotuj. Dodaj pieczarki i pomidor, gotuj przez 15 minut i wprowadź wszystkie pozostałe produkty. Dodaj sól do smaku. Rozlewamy na talerze, posypujemy ziołami i zapraszamy wszystkich do spróbowania naszej tajskiej zupy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal/100g
  • Trawa cytrynowa - 104   kcal/100g
  • Tusza kałamarnicy - 96   kcal/100g

Podobne przepisy