tom squid Pit
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Bierzemy krewetki królewskie, jeśli są zamrożone, musisz wcześniej rozmrozić. Czyścimy je ze skorupy.
2. Pokrój świeże pieczarki na pół i posiekaj na cienkie talerze.
3. Usuwamy folię z kałamarnicy i kroimy w półpierścienie.
4. Pokrój pomidora w małe kostki.
5. Wlej wodę do rondla, możesz użyć bulionu, zagotuj. Dodaj pieczarki i pomidor, gotuj przez 15 minut i wprowadź wszystkie pozostałe produkty. Dodaj sól do smaku. Rozlewamy na talerze, posypujemy ziołami i zapraszamy wszystkich do spróbowania naszej tajskiej zupy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g
- Trawa cytrynowa - 104 kcal/100g
- Tusza kałamarnicy - 96 kcal/100g