skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dokładnie umyj wszystkie składniki pod zimną, bieżącą wodą. Lepiej usunąć skórę z kurczaka.
Krok 2:
Najpierw zajmiemy się kurczakiem, w tym celu umieścimy go w dużym rondlu i gotujemy przez 40-45 minut. Ponadto podczas gotowania będziesz musiał dodać cebulę, czarny pieprz, trochę goździków.
Krok 3:
W osobnym rondlu zagotuj wodę i włóż do niej makaron ryżowy. Gdy makaron jest ugotowany, sól wody i umyj makaron.
Krok 4:
Umieść posiekane ząbki czosnku na patelni i lekko je usmaż, aby nabrały złotego koloru. Dodaj czosnek do zupy. Zupę zostawimy teraz na chwilę.
Krok 5:
Drobno posiekaj miętę, zieloną cebulę i przyprawy.
Krok 6:
W półmiskach lub miseczkach wkładamy zioła, przyprawy i rozlewamy zupę. Na wierzch można wycisnąć limonkę i dodać sos rybny. Jeśli jesteś miłośnikiem pikantnych potraw, dodaj także chili.
Krok 7:
Zupa pho z kurczakiem jest gotowa, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Soja suszona nie gotowana - 403 kcal/100g
- Soja gotowana - 130 kcal/100g
- Soja Mizo - 171 kcal/100g
- Soja kiełkowana surowa - 46 kcal/100g
- Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421 kcal/100g
- Beztłuszczowa mąka sojowa - 326 kcal/100g
- Rafinowany olej sojowy - 899 kcal/100g
- Soja - 403 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g