Sałatka z zielonej fasoli (mongolska)
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz ugotować strąki młodej fasoli. Następnie musisz je schłodzić. Po schłodzeniu doprawiamy fasolę olejem roślinnym (bez zapachu). Dodaj ocet (osobiście wolę jabłko), ziele angielskie, mielony czarny pieprz, sól do smaku i delikatnie wymieszaj, aby nie złamać strąków fasoli. Pokrój pomidora na cienkie plasterki i udekoruj nim danie.
więc przygotowaliśmy " sałatkę z zielonej fasoli (mongolską)", którą można spożywać zarówno na śniadanie, jest lekka i bardzo pożywna, jak i oprócz dań głównych. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g






