Sałatka z zielonej fasoli (mongolska)

niskokaloryczna i prosta sałatka z niepowtarzalną nutą smakową. Kuchnia mongolska nigdy nie była szczególnie wyrafinowana, ale jednocześnie kuchnia mongolska może być słusznie uważana za jedną z głównych atrakcji tego kraju. Zaletą tego przepisu kulinarnego jest to, że jest odpowiedni dla osób preferujących wegetarianizm, osób na diecie, które przestrzegają postu. Również to jedzenie jest łatwe do przygotowania i przyjemnie zachwyci nasz żołądek. Będzie służyć jako wspaniała zimna przekąska lub dodatek do głównego dania.
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 69 % 9 g
węglowodany 23 % 3 g
99 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

najpierw musisz ugotować strąki młodej fasoli. Następnie musisz je schłodzić. Po schłodzeniu doprawiamy fasolę olejem roślinnym (bez zapachu). Dodaj ocet (osobiście wolę jabłko), ziele angielskie, mielony czarny pieprz, sól do smaku i delikatnie wymieszaj, aby nie złamać strąków fasoli. Pokrój pomidora na cienkie plasterki i udekoruj nim danie.
więc przygotowaliśmy " sałatkę z zielonej fasoli (mongolską)", którą można spożywać zarówno na śniadanie, jest lekka i bardzo pożywna, jak i oprócz dań głównych. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy