skład / składniki
metoda gotowania
ta kiełbasa zawsze była traktowana na Białorusi. Długo szukałem przepisu kulinarnego, ale nie mogłem go znaleźć. Ale niedawno odkryłem go w starej książce kucharskiej w dziale potraw kuchni estońskiej. Lubię takie jedzenie, może i wam się spodoba.
więc,
zacznijmy gotowanie. Weź jęczmień perłowy. Opłucz go i włóż do rondla. Wlej do niego wodę i podpal. Po zagotowaniu wody gotuj jęczmień perłowy do połowy ugotowany. Odcedź i ostudź kaszę. Następnie dodaj krew byka do kaszy. Sól, pieprz, dodaj swoje ulubione przyprawy. Następnie umyj, obierz i posiekaj cebulę. Dusić i dodać do wcześniej ugotowanej kaszy perłowej. Weź wieprzowinę, pokrój ją w kostkę i usmaż na patelni. Wymieszaj spieg z jęczmieniem perłowym. Weź jelita wieprzowe i napełnij je przygotowaną mieszanką. Zabezpiecz końce kiełbasy. Następnie włóż do gorącej wody i gotuj przez 15 minut. Następnie włóż go do piekarnika na kilka minut. Jedzą taką kaszankę, jako niezależne danie i z dodatkami, z których najczęstszym są smażone ziemniaki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Krew wieprzowa - 216 kcal/100g
- Jelita wieprzowe - 602 kcal/100g