Kiełbasa z krwi z jęczmieniem

świetne rozwiązanie na przyjęcie! Niezwykłe i gustowne!
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 13 g
tłuszcze 31 % 17 g
węglowodany 44 % 24 g
295 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h

ta kiełbasa zawsze była traktowana na Białorusi. Długo szukałem przepisu kulinarnego, ale nie mogłem go znaleźć. Ale niedawno odkryłem go w starej książce kucharskiej w dziale potraw kuchni estońskiej. Lubię takie jedzenie, może i wam się spodoba.
więc,
zacznijmy gotowanie. Weź jęczmień perłowy. Opłucz go i włóż do rondla. Wlej do niego wodę i podpal. Po zagotowaniu wody gotuj jęczmień perłowy do połowy ugotowany. Odcedź i ostudź kaszę. Następnie dodaj krew byka do kaszy. Sól, pieprz, dodaj swoje ulubione przyprawy. Następnie umyj, obierz i posiekaj cebulę. Dusić i dodać do wcześniej ugotowanej kaszy perłowej. Weź wieprzowinę, pokrój ją w kostkę i usmaż na patelni. Wymieszaj spieg z jęczmieniem perłowym. Weź jelita wieprzowe i napełnij je przygotowaną mieszanką. Zabezpiecz końce kiełbasy. Następnie włóż do gorącej wody i gotuj przez 15 minut. Następnie włóż go do piekarnika na kilka minut. Jedzą taką kaszankę, jako niezależne danie i z dodatkami, z których najczęstszym są smażone ziemniaki.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Krew wieprzowa - 216   kcal/100g
  • Jelita wieprzowe - 602   kcal/100g

Podobne przepisy