skład / składniki
metoda gotowania
ten kulinarny przepis na chlodnik po polsku jest bardzo łatwy do przygotowania. W rzeczywistości jest to tylko rodzaj okroshki. Zupa będzie szczególnie dobra w gorące lato, kiedy chcesz czegoś chłodnego. Nie trzeba też gotować tego jedzenia i szybko się gotuje! Idealny dla wegetarian, ponieważ nie potrzebujemy mięsa do przygotowania lodówki. Bierzemy więc kiszoną kapustę, drobno siekamy, dodajemy posiekane warzywa (na przykład możesz wziąć koperek i pietruszkę) i świeżą zieloną cebulę, również posiekaną, mieszamy z marynowanymi grzybami. Możesz wziąć dowolne grzyby według własnego gustu. Dobrze nadają się chrupiące pachnące grzyby lub małe grzyby, które dodatkowo ozdobią zupę. Teraz kroimy pikle i dodajemy je. Jajka na twardo gotujemy, kroimy je również drobno, wkładamy do tej osobliwej sałatki i mieszamy. Włóż mieszaninę do lodówki na pół godziny. Następnie napełnij mocnym kwasem chlebowym, dopraw śmietaną i cukrem. Jedzenie serwowane!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Kwas - 25 kcal/100g