Pyshtak

koniecznie wypróbuj ten wspaniały prosty przepis!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 60 % 6 g
53 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min
w jednym z czasopism czytałem kiedyś o kuchni mongolskiej. Ponieważ jestem osobą uzależnioną, chciałem spróbować czegoś ugotować. I zacząłem od najprostszego-twarogu pyshtak, nie jest kwaśny jak nasz twarożek, ale bardzo przewiewny i miękki. Kto ma małe dzieci, pokochają go, Jestem tego pewien. W końcu można go mieszać z owocami i dżemem. Ale to jedzenie jest idealne dla tych, którzy lubią pikantne lub wędzone. ponieważ jest to ser uniwersalny. I można go jeść w dowolnej formie.
będziemy potrzebować mleka mleko, im więcej tym lepiej. Ale możesz zrobić trzy litry na próbkę. Jeśli to możliwe, kup oczywiście domowej roboty, im będzie grubszy, tym bardziej smaczny będzie twaróg, a wydajność będzie znacznie większa.Podpal, gdy zacznie się gotować, wlej zimną, po prostu lodowatą serwatkę dużym strumieniem. Mleko zaczyna się koagulować i powstają takie wstążki. Należy je wyjąć i wyrzeźbić z nich wici lub po prostu warkocze. Następnie wysuszyć. Wielu go pali, ale to oczywiście w obecności takiego urządzenia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Serum - 31   kcal/100g

Podobne przepisy