Kremowa zupa winna

niezwykle zdrowy przepis i bardzo smaczny!
Lubov♀Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 55 % 6 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min
to danie pozwoli Ci spojrzeć na kategorię zup mlecznych w nowy sposób. Oprócz zawartości ciekawych składników pozwala cieszyć się bogatym winnym i kremowym smakiem znanego bulionu wołowego. Przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Obieram szalotkę i kroję na 4 części. Do rondla wlewam bulion wołowy i wino, dodaję goździki, posiekaną szalotkę i połamaną laskę cynamonu. Przykrywam patelnię pokrywką i podpalam. Gotuj zupę przez 30 minut na małym ogniu. W tym czasie ubijam śmietanę w stromą pianę. Odcedzam gotowaną zupę i powoli wprowadzam do niej śmietanę. Do zupy dodaję cukier, sól, kardamon i pieprz.
do stołu zupę należy podawać na gorąco. W razie potrzeby możesz również dodać do niego cynamon. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Kardamon - 311   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g

Podobne przepisy