kontynentalne Lau-Lau

oryginalny smak w każdym kęsie, spróbuj! Uwaga! będziesz potrzebował 24 liści bananowca
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 84 % 16 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 5 % 1 g
103 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 6 h 30 min

to jedzenie przypomina dolmę pod względem sposobu przygotowania i wyglądu. Ale i tylko. Przepis kulinarny Lau-Lau zasadniczo różni się od wszystkiego, co wiemy o takich potrawach. Przynajmniej dlatego, że nie zawijamy mięsa mielonego w kapustę i nie w liście winogron. i w liście bananów. Aby to zrobić, suszone liście banana należy namoczyć przez kilka minut w gorącej wodzie. Możesz je zdobyć w każdym sklepie, w którym sprzedają banany lub w magazynie spożywczym. W Rosji są usuwane i wysyłane do śmieci. Jeśli udało ci się zdobyć liście Banana, wysusz je i przechowuj, aby ich nie złamać.
jak zrobić Lau-Lau z kontynentu? Zrób nadzienie. Pokrój dorsza, wieprzowinę i kurczaka na kawałki o wymiarach około 2 x 2 centymetry. Wszystko wymieszaj i Posol. Jeśli dorsz jest słony, dodaj mniej soli, aby nie przesolić. Wymieszaj wszystko ze szpinakiem i podziel na sześć porcji.
weź liść Banana, połóż na nim jedną porcję mielonego mięsa i zawiń go jak kopertę. Aby zapobiec otwarciu Lau-Lau, przeciągnij każdą kopertę gumką lub nitką.
ułóż całość na dnie garnka, zagotuj, a następnie zmniejsz ogień. I gotuj przez sześć godzin. W razie potrzeby dodaj wrzącą wodę.

jak wybrać idealny garnek do zupy, owsianki lub marynowania ogórków przeczytaj artykuł o patelniach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal/100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Polędwica wieprzowa - 264   kcal/100g

Podobne przepisy