skład / składniki
metoda gotowania
to jedzenie przypomina dolmę pod względem sposobu przygotowania i wyglądu. Ale i tylko. Przepis kulinarny Lau-Lau zasadniczo różni się od wszystkiego, co wiemy o takich potrawach. Przynajmniej dlatego, że nie zawijamy mięsa mielonego w kapustę i nie w liście winogron. i w liście bananów. Aby to zrobić, suszone liście banana należy namoczyć przez kilka minut w gorącej wodzie. Możesz je zdobyć w każdym sklepie, w którym sprzedają banany lub w magazynie spożywczym. W Rosji są usuwane i wysyłane do śmieci. Jeśli udało ci się zdobyć liście Banana, wysusz je i przechowuj, aby ich nie złamać.
jak zrobić Lau-Lau z kontynentu? Zrób nadzienie. Pokrój dorsza, wieprzowinę i kurczaka na kawałki o wymiarach około 2 x 2 centymetry. Wszystko wymieszaj i Posol. Jeśli dorsz jest słony, dodaj mniej soli, aby nie przesolić. Wymieszaj wszystko ze szpinakiem i podziel na sześć porcji.
weź liść Banana, połóż na nim jedną porcję mielonego mięsa i zawiń go jak kopertę. Aby zapobiec otwarciu Lau-Lau, przeciągnij każdą kopertę gumką lub nitką.
ułóż całość na dnie garnka, zagotuj, a następnie zmniejsz ogień. I gotuj przez sześć godzin. W razie potrzeby dodaj wrzącą wodę.
jak wybrać idealny garnek do zupy, owsianki lub marynowania ogórków przeczytaj artykuł o patelniach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g