Arabska zupa pomidorowa z fasolą

ten przepis jest bardzo często używany w restauracjach kuchni arabskiej.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 3 g
tłuszcze 21 % 3 g
węglowodany 57 % 8 g
74 kcal
IG: 86 / 0 / 14

metoda gotowania

czas gotowania: 13 h
ten przepis kulinarny jest bardzo często używany w wielu restauracjach kuchni arabskiej. Próbowałem gotować i podobało mi się. Wszystko odbywa się po prostu.
fasolę myjemy i moczymy przez noc (najlepiej w zimnej wodzie), a następnie gotujemy w litrze wody. Aby usunąć skórkę z pomidorów, należy je zanurzyć we wrzącej wodzie i natychmiast w zimnej wodzie. Obierz pomidory i pokrój w średnią kostkę. Obierz cebulę, drobno posiekaj i przetrzyj imbir przez tarkę. Następnie bierzemy patelnię, podgrzewamy olej i rozprowadzamy tam najpierw cebulę i imbir, a następnie zirę i cynamon. Wszystko to dokładnie wymieszaj i smaż przez około 5 minut na umiarkowanym ogniu, aż pojawi się przyjemny aromat przypraw. Następnie dodaj pomidory i fasolę ( i bulion, w którym gotowano fasolę) i zagotuj. Po tym, jak na patelni zacznie bulgotać, zmniejszamy ogień do minimum, dodajemy miód, paprykę, paprykę i sól. Pozostaw zupę do gotowania na kilka minut, a następnie dodaj warzywa do zupy i ugasić ogień. Arabska zupa pomidorowa z fasolą jest bardzo delikatna i bogata o słodkawym pikantnym smaku. Ten posiłek można udekorować natką pietruszki lub kolendrą i podawać na gorąco

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy