zupa z wędzonego różowego łososia
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
bierzemy cebulę, obieramy ją i kroimy w półpierścienie. Na żeliwnej patelni topi się masło i smaży cebulę na złoty kolor. Dodaj do niego mąkę. Opłucz sałatę, posiekaj trochę i dodaj do cebuli, wymieszaj i smaż wszystko na małym ogniu.
wlej bulion do rondla i umieść na kuchence. Wlej zawartość patelni do rondla i dodaj zmielony czarny pieprz, sól do smaku i gałkę muszkatołową. Gdy tylko zupa zacznie bulgotać, zdejmij patelnię z pieca i trochę ostudź. Następnie ubij wszystko w blenderze. Pokrój rybę na kawałki, wymieszaj z koperkiem i dodaj do zupy. Ten posiłek jest podawany na gorąco. Przybliżony czas przygotowania zupy z wędzonym różowym łososiem zajmuje pół godziny. Ten przepis jest przeznaczony na 4 porcje i wskazane jest podawanie tego dania na gorąco. Smacznego!
wlej bulion do rondla i umieść na kuchence. Wlej zawartość patelni do rondla i dodaj zmielony czarny pieprz, sól do smaku i gałkę muszkatołową. Gdy tylko zupa zacznie bulgotać, zdejmij patelnię z pieca i trochę ostudź. Następnie ubij wszystko w blenderze. Pokrój rybę na kawałki, wymieszaj z koperkiem i dodaj do zupy. Ten posiłek jest podawany na gorąco. Przybliżony czas przygotowania zupy z wędzonym różowym łososiem zajmuje pół godziny. Ten przepis jest przeznaczony na 4 porcje i wskazane jest podawanie tego dania na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Różowy łosoś gotowany - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g