skład / składniki
metoda gotowania
wszystko jest dobrze znane, np. kuchnia japońska, kuchnia włoska. Ale niewiele osób zna przepisy na gotowanie kuchni wietnamskiej. I tak postanowiłem jakoś wypełnić tę lukę w mojej wiedzy. Znalazłem przepis, ugotowałem, zjadłem go z przyjemnością! Więc radzę ci!
ryż moczyć w zimnej wodzie przez 5 godzin, następnie opłukać, osuszyć i wymieszać z łyżką soli. Wstępnie namocz fasolę przez noc, spłucz. Zalej fasolę wrzącą wodą, pozwól wodzie spłynąć. Gdy lekko wyschnie, zmiażdż w misce, dodając łyżeczkę soli. Przełóż wieprzowinę przez maszynę do mięsa. Drobno posiekaj cebulę, wymieszaj z wieprzowiną, sosem sojowym, pozostałą solą i pieprzem. Odetnij zgrubienia z liści kapusty, lekko Odrzuć liście. Na każdym z nich połóż 1 łyżkę ryżu, na wierzchu łyżkę fasoli, a następnie 1 łyżeczkę mielonego mięsa. Przykryj mięso mielone pozostałą fasolą, połóż warstwę ryżu na wierzchu. Zwiń liście nadziewane mięsem mielonym w tuby i zawiąż zieloną cebulą.
włóż rurki kapusty do szerokiego rondla, zalej wodą, gotuj przez 15-20 minut. Wyjmij gotowe bułki, włóż je pod ładunek na 7-10 minut, aby nadmiar wody był szklany.
podczas serwowania połóż bułki na talerzu, udekoruj marynowaną cebulą, możesz podać sos sojowy osobno.
ten przepis jest trochę podobny do rosyjskich gołąbków i możesz bezpiecznie zastąpić je na świątecznym stole roladkami kapusty. To będzie bardzo niezwykłe i oryginalne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal / 100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal / 100g
- Kapusta włoska - 33 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g