zupa pho z krewetkami

zdrowe, smaczne, jasne z egzotycznymi akcentami! Próbowałem tej zupy na przyjęciu urodzinowym u moich przyjaciół, bardzo mi się podobało. A teraz często gotuję go moim bliskim. Jeśli masz ochotę na gorącą, bogatą zupę, ten przepis jest dla ciebie.
AzizaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 50 % 5 g
38 kcal
IG: 75 / 25 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 45 min

1. Dobrze myjemy warzywa, myjemy je i kroimy na kawałki.

2. Krewetki należy oczyścić ze skorupy.

3. Rozgrzej patelnię i wlej olej słonecznikowy, usmaż na nim warzywa.

4. Wlej wodę do rondla i włóż do niego smażone warzywa. Gotuj na małym ogniu przez 2 godziny . Sól do smaku.

5. Ugotuj makaron i dobrze spłucz pod zimną wodą.

6. Bulion jest filtrowany przez sito . Dodaj sos sojowy do bulionu.

7. Ugotuj obrane krewetki w bulionie.

8. Włóż makaron do misek i wlej bulion z krewetkami.

9. Pokrój zioła, paprykę i cytrynę. Dekorujemy nasze danie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kolendra Zielona - 25   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Makaron ryżowy - 109   kcal/100g
  • Badian - 337   kcal/100g

Podobne przepisy