zupa pho z krewetkami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Dobrze myjemy warzywa, myjemy je i kroimy na kawałki.
2. Krewetki należy oczyścić ze skorupy.
3. Rozgrzej patelnię i wlej olej słonecznikowy, usmaż na nim warzywa.
4. Wlej wodę do rondla i włóż do niego smażone warzywa. Gotuj na małym ogniu przez 2 godziny . Sól do smaku.
5. Ugotuj makaron i dobrze spłucz pod zimną wodą.
6. Bulion jest filtrowany przez sito . Dodaj sos sojowy do bulionu.
7. Ugotuj obrane krewetki w bulionie.
8. Włóż makaron do misek i wlej bulion z krewetkami.
9. Pokrój zioła, paprykę i cytrynę. Dekorujemy nasze danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Makaron ryżowy - 109 kcal/100g
- Badian - 337 kcal/100g