serca z kurczaka w powolnej kuchence z makaronem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Serca z kurczaka są dobrze umyte i oczyszczone z filmu.
2. W naczyniu wymieszaj serca z solą i przyprawami.
3. Obieramy warzywa. Drobno posiekaj cebulę , marchewkę i czosnek.
4. Wlej olej słonecznikowy do miski multicookera i smaż warzywa w trybie "smażenia".
5. Dodaj serca kurczaka do warzyw i smaż przez kolejne 10 minut. Następnie dodaj śmietanę i przejdź do trybu Duszenia i gotuj przez 40 minut.
6. Włóż makaron do multicookera i dodaj wrzącą wodę (woda powinna je przykryć na wierzchu). Wszystko mieszamy i gotujemy w trybie duszenia przez kolejne 10 minut (w zależności od rodzaju makaronu).
wymieszaj i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g