serca z kurczaka z warzywami w powolnej kuchence

pyszne, pożywne i zdrowe danie dla całej rodziny! Danie okazuje się delikatne o kremowym smaku, możesz eksperymentować ze składnikami według własnego gustu, możesz dodać ziemniaki, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Duszone serca z kurczaka z warzywami w powolnej kuchence są miękkie i delikatne.
Tanuska-psAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 5 g
tłuszcze 38 % 5 g
węglowodany 23 % 3 g
80 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 10 min

1.Serca z kurczaka dobrze spłukujemy wodą.

2. Obierz cukinię (jeśli cukinia jest młoda, możesz gotować bez obierania). Obieramy również cebulę i marchewkę.

3. Pokrój warzywa w kostkę.

4. W powolnej kuchence ładujemy warzywa i serca i napełniamy wodą.

5. Dodaj śmietanę i przyprawy, sól do smaku.

6. Gotuj w powolnej kuchence w trybie "Duszenia" przez 40 minut
.
7. Wkładamy do talerzy i posypujemy posiekanymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy