serca z kurczaka z warzywami w powolnej kuchence
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
1.Serca z kurczaka dobrze spłukujemy wodą.
2. Obierz cukinię (jeśli cukinia jest młoda, możesz gotować bez obierania). Obieramy również cebulę i marchewkę.
3. Pokrój warzywa w kostkę.
4. W powolnej kuchence ładujemy warzywa i serca i napełniamy wodą.
5. Dodaj śmietanę i przyprawy, sól do smaku.
6. Gotuj w powolnej kuchence w trybie "Duszenia" przez 40 minut
.
7. Wkładamy do talerzy i posypujemy posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g