gorące bułki z łososiem i papryką

złote, chrupiące i tak przepyszne! Moje domowe bardzo lubią bułki, a dziś postanowiłam je ugotować sama. Najważniejsze jest włączenie wyobraźni, ponieważ możesz dodać dowolne produkty do nadzienia. Bułki wyszły z chrupiącą skórką i kremowym nadzieniem w środku, niesamowicie pyszne! Jeśli jesteś miłośnikiem japońskiego jedzenia-zrób to!
AneczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 10 g
tłuszcze 28 % 13 g
węglowodany 51 % 24 g
214 kcal
IG: 4 / 67 / 29

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

zacznijmy proces gotowania:

1. Początkowo myjemy ryż bardzo dobrze, woda powinna stać się przezroczysta.
gotuj ryż przez 5 minut na małym ogniu. Dodaj sól i cukier. Wyjmij z pieca i zamknij pokrywkę, pozostawiając ją do gotowania na parze.

2. Oczyść rybę z kości i reżim na kostkach.

3. Papryka, również musi być obrana z nasion i posiekana.

4. Aby wygodniej było zwinąć się w rolkę, bierzemy specjalną matę. Kładziemy na nim arkusz Nuri (błyszczącą stroną do dołu) i cofając się od krawędzi 2 cm, zaczynamy układać ryż. Wyrównujemy go palcami zanurzonymi w occie ryżowym.

5. Na ryżu kładziemy filet rybny, miękki ser i paprykę.

6. Zwiń za pomocą maty w ciasną rolkę.

7. Bułkę zanurzamy w jajku i panierujemy w bułce tartej.

8. Smażyć na rozgrzanym oleju roślinnym ze wszystkich stron,aż będzie złoty.

pokroić na porcje i smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal / 100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Gotowany łosoś - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Nori - 3   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal / 100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy