skład / składniki
metoda gotowania
zacznijmy proces gotowania:
1. Początkowo myjemy ryż bardzo dobrze, woda powinna stać się przezroczysta.
gotuj ryż przez 5 minut na małym ogniu. Dodaj sól i cukier. Wyjmij z pieca i zamknij pokrywkę, pozostawiając ją do gotowania na parze.
2. Oczyść rybę z kości i reżim na kostkach.
3. Papryka, również musi być obrana z nasion i posiekana.
4. Aby wygodniej było zwinąć się w rolkę, bierzemy specjalną matę. Kładziemy na nim arkusz Nuri (błyszczącą stroną do dołu) i cofając się od krawędzi 2 cm, zaczynamy układać ryż. Wyrównujemy go palcami zanurzonymi w occie ryżowym.
5. Na ryżu kładziemy filet rybny, miękki ser i paprykę.
6. Zwiń za pomocą maty w ciasną rolkę.
7. Bułkę zanurzamy w jajku i panierujemy w bułce tartej.
8. Smażyć na rozgrzanym oleju roślinnym ze wszystkich stron,aż będzie złoty.
pokroić na porcje i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal / 100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal / 100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g

