Puree z cukinii z jabłkiem
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
dzisiaj przygotujemy bardzo zdrowe danie z cukinii:
1. Do przygotowania puree lepiej jest użyć młodej cukinii z cienką skórą.
jeśli masz starą cukinię, myjemy ją i obieramy ze skórki i nasion. Jabłka też trzeba obrać.
2. Cukinię i jabłka kroimy w kostki lub kółka, niezbyt drobno.
3. Wkładamy wszystkie produkty do rondla i napełniamy zimną wodą i zamykamy pokrywką.
4. Gotuj puree przez 10-15 minut na średnim ogniu.
5. Wymieszaj mieszankę owocowo-warzywną blenderem, aż uzyskasz konsystencję pasty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g