Puree z cukinii z jabłkiem

przewiewne i zdrowe puree dla ukochanego dziecka! Cukinia ma neutralny smak i nie jest alergiczna. To warzywo jest zalecane dla dzieci, ponieważ zawiera wiele witamin i minerałów. Puree z cukinii jest odpowiednie dla miłośników żywności bez kalorii, a także dla żywności dla niemowląt. Moje dziecko z przyjemnością je zdrowy i smaczny przysmak. Gotuj smacznie i zdrowo!
eleneAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 4 g
21 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

dzisiaj przygotujemy bardzo zdrowe danie z cukinii:

1. Do przygotowania puree lepiej jest użyć młodej cukinii z cienką skórą.

jeśli masz starą cukinię, myjemy ją i obieramy ze skórki i nasion. Jabłka też trzeba obrać.

2. Cukinię i jabłka kroimy w kostki lub kółka, niezbyt drobno.

3. Wkładamy wszystkie produkty do rondla i napełniamy zimną wodą i zamykamy pokrywką.

4. Gotuj puree przez 10-15 minut na średnim ogniu.

5. Wymieszaj mieszankę owocowo-warzywną blenderem, aż uzyskasz konsystencję pasty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy