makaron z gulaszem w garnku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej wodę do rondla, sól, Wyślij do ognia. Gdy woda się zagotuje, włóż do niej makaron i gotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
2. Ugotowany makaron wrzuć do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć.
3. Włóż gulasz do rondla, dodaj makaron, sól, pieprz i delikatnie wymieszaj.
4. Wyślij patelnię do ognia, ugasić 7-10 minut razem.
5. Udekoruj gotowe danie natką pietruszki.
wszystko! Danie podane!
smacznego i miłego wieczoru)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g