makaron z gulaszem w garnku

przygotuj obiad bez kłopotów-szybko, smacznie, sycąco! Kiedy wracam z pracy, naprawdę nie chcę stać godzinami przy kuchence, więc staram się ugotować coś, co nie jest skomplikowane, a jednocześnie smaczne. Jednym z tych dań jest makaron z gulaszem - szybkie gotowanie nie jest kłopotliwe. Przeczytaj, jak gotuję i spróbuj gotować samodzielnie)
NinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 12 g
tłuszcze 20 % 13 g
węglowodany 62 % 41 g
332 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

1. Wlej wodę do rondla, sól, Wyślij do ognia. Gdy woda się zagotuje, włóż do niej makaron i gotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

2. Ugotowany makaron wrzuć do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć.

3. Włóż gulasz do rondla, dodaj makaron, sól, pieprz i delikatnie wymieszaj.

4. Wyślij patelnię do ognia, ugasić 7-10 minut razem.

5. Udekoruj gotowe danie natką pietruszki.

wszystko! Danie podane!

smacznego i miłego wieczoru)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Gulasz wieprzowy - 349   kcal/100g

Podobne przepisy