śledzie pod futrem z bułką jabłkową

soczysty, bujny, niezwykły i bardzo smaczny przepis. Klasyczna sałatka & quot; Śledź pod futrem & quot; jeden z najbardziej lubianych w naszym kraju. Istnieje wiele rodzajów tej sałatki. W moim domu uwielbiam sałatkę z dodatkiem zielonego jabłka, które nadaje sałatce soczysty i niezwykły smak.Gotuj z przyjemnością!
papayaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 43 % 10 g
węglowodany 39 % 9 g
136 kcal
IG: 63 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Najpierw wszystkie warzywa należy umyć i ugotować. Po ostygnięciu należy je wyczyścić.

2. Śledzie oczyszczamy z pestek. Używamy tylko filetów.

3. Marynujemy cebulę. Aby to zrobić, obierz cebulę i drobno pokrój w kostkę. Wlać ocet lub sok z cytryny.

4. Połóż folię spożywczą na stole, jest to konieczne, aby łatwiej było zwinąć sałatkę w rolkę.

5. Rozłóż rolkę warstwami. Mamy pierwszą warstwę buraków, pocieramy ją na tarce.
6. Warstwa majonezu.

7. Kolejną warstwę marchewki smarujemy również majonezem.

8. Pocieramy jabłko (lepiej wziąć kwaśne jabłka). I znowu majonez.

9. Ułóż ziemniaki i posmaruj majonezem.

10. Rozłóż marynowaną cebulę na ziemniakach i posmaruj majonezem.

11. Drobno pokrój filet śledziowy i rozłóż na ziemniakach.

12. Wszystko ostrożnie zwiń w rolkę .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy