lecho palce lizać z czosnkiem

Uniwersalny kęs na zimę! Delikatny smak, jasny wygląd! . To lecho & quot;palce lizać & quot;:) Mój ulubiony kęs. Staram się gotować dokładnie taką przekąskę do maksimum, chociaż nadal nigdy nie żyje do lutego-jest spożywana w pierwszej kolejności. Przekąska nie jest pikantna, pikantna, umiarkowanie słodka i "pomidorowa", jak mówi mój syn. Pamiętaj, aby ugotować, nie pożałujesz!
Mama•TimaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 10 % 1 g
węglowodany 80 % 8 g
43 kcal
IG: 57 / 0 / 43

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Umyj pomidory, pokrój na 2-3 części. Opłucz bazylię.

2. Za pomocą blendera zmiksuj pomidory z bazylią na papkowatą konsystencję.

3. Przetrzyj powstały sos przez sito, aby uzyskać idealną jednorodność.

4. Umyj paprykę, usuń nasiona i łodygę, pokrój na 4 części.

5. Włóż przygotowaną paprykę do rondla, zalej powstałym sosem pomidorowym i wyślij do ognia.

6. Po 10 minutach dodaj kawałki ostrej papryki do garnka i po obraniu czosnku przepuść go przez prasę.

7. Wlać cukier i sól, wlać olej roślinny i ocet, wymieszać. Podczas mieszania postępuj bardzo ostrożnie, aby nie złamać kawałków pieprzu.

8. Gotuj przez 5 minut, a następnie włóż lecho do sterylnych słoików, zalej uwolnionym sokiem i zwiń pokrywki.

9. A teraz Odwróć słoiki do góry nogami i zawiń je ręcznikiem frotte (lub użyj innego ciepłego pokrowca), pozostaw na jeden dzień. Całkowicie schłodzone półfabrykaty można przenieść do stałego miejsca przechowywania.

przytulna zima dla Ciebie i Twoich bliskich! I oczywiście pyszne półfabrykaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy