skład / składniki
metoda gotowania
jak przygotować smażoną cukinię na zimę "polizasz palce"?
1. Cukinię umyć, pokroić w plasterki (niezbyt cienkie, o grubości około 1 cm).
2. Posmaruj każdy okrąg oliwą z oliwek za pomocą silikonowej szczotki.
3. Smaż każdy kawałek przez 3 minuty z każdej strony.
4. Przygotuj marynatę. Aby to zrobić, wlej wodę, sok z cytryny, pozostałą oliwę z oliwek do głębokiej miski, wyciśnij czosnek przez prasę, dodaj duże kawałki chili, dodaj sól, cukier i zioła prowansalskie.
5. Gotuj marynatę na małym ogniu przez kilka minut od momentu wrzenia.
6. Umieść pierścienie cukinii w sterylnych słoikach i zalej je gorącą marynatą, natychmiast zwiń sterylne pokrywki.
takie puste miejsca należy przechowywać w chłodnym miejscu (przechowuję w piwnicy).
pyszna cukinia dla ciebie! Gotuj z miłością!
jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
która cukinia będzie najlepsza? Wybierz młode owoce o delikatnej skórce. Umyj je i obierz. Nie trzeba ciąć bardzo cienkiej skóry. Jeśli używasz bardziej dojrzałej cukinii, odetnij grubą skórkę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g