skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować sałatkę z kapustą pekińską i piersią z kurczaka, potrzebujemy również następujących produktów: ziemniaków, marchwi, jajek, pikli, korzenia selera, groszku w puszkach, cebuli, majonezu i soli. Bierzemy liczbę produktów zgodnie z listą.
Krok 2:
Ziemniaki i marchewki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Gotowanie zajmie około 30 minut.
Krok 3:
Gotuj również pierś z kurczaka w osolonej wodzie, również przez 30 minut.
Krok 4:
Jajka gotujemy przez 10 minut, a następnie schładzamy w zimnej wodzie.
Krok 5:
Podczas gdy ziemniaki, marchew, jajka i pierś z kurczaka gotują się, zmielimy resztę składników. Zetrzyj korzeń selera na drobnej tarce.
Krok 6:
Pokrój cebulę w drobną kostkę. Posiekaną cebulę można zalać wrzącą wodą przez kilka minut, aby wyeliminować gorycz, a następnie spuścić wodę.
Krok 7:
Pikle kroimy również w drobną kostkę.
Krok 8:
Pokrój główkę kapusty pekińskiej na pół, a następnie wzdłuż na 4 części i pokrój w poprzek, aby uzyskać małe paski.
Krok 9:
Ugotowane i schłodzone ziemniaki, marchew, i obierz jajka.
Krok 10:
Posiekaj marchewki na małe kostki za pomocą Krajarki do warzyw.
Krok 11:
Ziemniaki kroimy również w kostkę za pomocą Krajarki do warzyw.
Krok 12:
Jajka na twardo również siekamy w kostkę za pomocą Krajarki do warzyw.
Krok 13:
Pokrój pierś z kurczaka w średnią kostkę.
Krok 14:
Wszystkie posiekane składniki, a także groszek w puszkach, wkładamy do głębokiej miski i dodajemy do nich majonez. Możesz dodać trochę soli do smaku.
Krok 15:
Sałatka z kapustą pekińską i piersią z kurczaka dobrze wymieszaj, aby wszystkie składniki były równomiernie rozłożone.
Krok 16:
Gotowa sałatka jest natychmiast podawana na stole jako niezależne danie jako zimna przekąska.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal / 100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Korzeń selera - 32 kcal/100g