za te cechy wielu ceni i chętnie używa go nie tylko jako przystawki na lunch lub kolację, ale także jako jednego z głównych składników sałatek witaminowych. Przepisy na sałatki z groszkiem są wyjątkowe i różnorodne. Prawdopodobnie każda gospodyni domowa ma swój własny przepis na przygotowanie takiego dania. Chodzi o to, że zielony groszek & ndash; rzecz jest wszechstronna, łatwo łączy się z ogromną liczbą produktów.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
zielony groszek | 55 | 3.6 | 0.1 | 9.8 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
ziemniaki | 80 | 2 | 0.4 | 18.1 |
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
ogórki | 15 | 0.8 | 0.1 | 2.6 |
wśród nich jest dowolne mięso (wieprzowina, wołowina, jagnięcina, drób), ryby rzeczne i morskie, owoce morza (krewetki, kalmary, małże), różne warzywa (ogórki, cebula, ziemniaki, buraki, marchew), świeże, smażone lub marynowane grzyby wszystkich odmian, jajka, szynka itp. Groszek z łatwością przeniesie każdą kombinację, a takie sałatki są nie tylko przygotowywane szybko, ale także wyglądają bardzo kolorowo, pięknie i apetycznie. Goście i domownicy docenią to Oryginalne i satysfakcjonujące danie.