ulubiona sałatka z kiełbasą i warzywami

pyszna sałatka, łatwa do zrobienia, jasna i kolorowa! Ta sałatka jest ulubioną sałatką mojego syna, więc już ją nazywamy "ukochaną"))) jest bardzo prosta i szybka w produkcji, poza tym jasna i kolorowa. Wygląda pięknie i elegancko na świątecznym stole, a także zdrowo - ma wiele różnych warzyw)) można go gotować zarówno z majonezem, jak i kwaśną śmietaną. Spróbuj, na pewno ci się spodoba!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 4 g
tłuszcze 47 % 8 g
węglowodany 29 % 5 g
93 kcal
IG: 60 / 40 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Obierz pieprz z nasion, ogórek w razie potrzeby ze skóry. Myję, bo teraz jest gorzki ze skórą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój gotowaną kiełbasę w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ogórek w paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój pomidory w kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Papryka zielono-żółta pokrojona w paski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Czerwona papryka jest również cięta w paski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zbieramy sałatkę)))) Danie, w którym będziemy podawać - na środku kiełbasy kładziemy zjeżdżalnią.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wokół jest kolejna zjeżdżalnia pokrojonych ogórków.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie zjeżdżalnia pomidorów.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie zjeżdżalnia kukurydzy w puszkach.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie zjeżdżalnia z posiekanej jasnej papryki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następna zjeżdżalnia z groszku w puszkach.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ostatnie-zjeżdżalnia z czerwonej papryki. Na środku łyżka majonezu lub kwaśnej śmietany, którą kochasz. Lub niesłodzony jogurt. Udekoruj posiekaną zielenią, mam koperek.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Kładziemy ten kolorowy talerz na stole i wzywamy wszystkich do leczenia)) Smacznego!

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotuj z przyjemnością))))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kiełbasa"amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy