skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Obierz pieprz z nasion, ogórek w razie potrzeby ze skóry. Myję, bo teraz jest gorzki ze skórą.
Krok 2:
Pokrój gotowaną kiełbasę w kostkę.
Krok 3:
Pokrój ogórek w paski.
Krok 4:
Pokrój pomidory w kostkę.
Krok 5:
Papryka zielono-żółta pokrojona w paski.
Krok 6:
Czerwona papryka jest również cięta w paski.
Krok 7:
Zbieramy sałatkę)))) Danie, w którym będziemy podawać - na środku kiełbasy kładziemy zjeżdżalnią.
Krok 8:
Wokół jest kolejna zjeżdżalnia pokrojonych ogórków.
Krok 9:
Następnie zjeżdżalnia pomidorów.
Krok 10:
Następnie zjeżdżalnia kukurydzy w puszkach.
Krok 11:
Następnie zjeżdżalnia z posiekanej jasnej papryki.
Krok 12:
Następna zjeżdżalnia z groszku w puszkach.
Krok 13:
Ostatnie-zjeżdżalnia z czerwonej papryki. Na środku łyżka majonezu lub kwaśnej śmietany, którą kochasz. Lub niesłodzony jogurt. Udekoruj posiekaną zielenią, mam koperek.
Krok 14:
Kładziemy ten kolorowy talerz na stole i wzywamy wszystkich do leczenia)) Smacznego!
Krok 15:
Gotuj z przyjemnością))))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g