Sałatka z kałamarnicą w puszkach i kapustą pekińską
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto taki zestaw produktów.
Krok 2:
Odcedź sok z kałamarnicy, posiekaj samą kałamarnicę małymi słomkami.
Krok 3:
Pozostałe produkty kroimy w tę samą słomkę: kapusta pekińska
Krok 4:
Słodka papryka
Krok 5:
I ogórki.
Krok 6:
Posyp posiekanymi ziołami i polej dressingiem.
Krok 7:
Wymieszaj i odstaw na dziesięć minut.
Krok 8:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g