Sałatka z kałamarnicą w puszkach i kapustą pekińską

letnia, łatwa, kolorowa sałatka dla szczupłych dziewczyn! Jeśli jesteś na diecie-ta sałatka może zastąpić śniadanie, lunch i kolację. Jest pyszny, niskokaloryczny, piękny i aromatyczny. Poza tym bardzo szybko się przygotowuje! Polecam wszystkim.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 5 g
tłuszcze 43 % 6 g
węglowodany 21 % 3 g
84 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oto taki zestaw produktów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Odcedź sok z kałamarnicy, posiekaj samą kałamarnicę małymi słomkami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pozostałe produkty kroimy w tę samą słomkę: kapusta pekińska

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Słodka papryka

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I ogórki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posyp posiekanymi ziołami i polej dressingiem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj i odstaw na dziesięć minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Kalmary smażone - 175   kcal/100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g

Podobne przepisy