sałatka witaminowa z marchewką
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Przełóż marchewki przez kombajn.
2. Zetrzyj jabłka ze skórką na drobnej tarce.
3. Obierz i pokrój pomarańczę w kostkę.
4. Wymieszaj wszystkie składniki i dodaj miód.
5. Kto lubi cynamon, możesz dodać trochę.
6. W razie potrzeby dopraw jogurtem lub kwaśną śmietaną.
W razie potrzeby możesz dodać orzechy, rodzynki.
2. Zetrzyj jabłka ze skórką na drobnej tarce.
3. Obierz i pokrój pomarańczę w kostkę.
4. Wymieszaj wszystkie składniki i dodaj miód.
5. Kto lubi cynamon, możesz dodać trochę.
6. W razie potrzeby dopraw jogurtem lub kwaśną śmietaną.
W razie potrzeby możesz dodać orzechy, rodzynki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g