skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ugotuj ziemniaki, marchewkę i jajka. Marchewki, aby były smaczne i nie zakłócały smaku sałatki, nie gotuj długo. Najlepszą opcją jest obrać świeżą marchewkę, pokroić w kostkę, wrzucić do wrzącej wody i gotować przez 10 minut. Następnie odcedź i ostudź.
Krok 2:
W mojej rodzinie gotowana marchewka nie jest zbyt faworyzowana, dlatego w większości sałatek z powodzeniem zastępuje się ją marynowaną.
Krok 3:
Po zakończeniu przygotowania przystępujemy do gotowania. Tutaj wszystko jest proste. Obierz ziemniaki, marchewkę i jajka. Oddziel żółtka od białek.
Krok 4:
Wszystkie składniki
Krok 5:
Pokroić w kostkę.
Krok 6:
Ugniatamy wątrobę widelcem. Kupując wątrobę, zwróć uwagę,aby była w całości. Na przykład wątroba dorsza w stylu murmańskim to mięso mielone z wątroby w oleju. Wolę brać naturalną wątrobę, ponieważ sama w sobie jest dość tłusta, a olej nie jest tutaj potrzebny.
Krok 7:
Cóż, teraz pozostaje tylko zebrać naszą sałatkę. Rozłóż wątrobę na środku talerza lub naczynia, ostrożnie umieść wszystkie pozostałe składniki wokół wątroby. Nasza sałatka jest gotowa, możesz ją podać.
Krok 8:
Nie ma potrzeby solić sałatki i doprawiać olejem lub sosami. Gotuj z przyjemnością! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątróbka dorsza w oleju - 613 kcal/100g