śmietana

nadaje się do nalewania słodkich ciast, w tym naleśników!
MalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 6 g
tłuszcze 24 % 11 g
węglowodany 62 % 28 g
208 kcal
IG: 4 / 0 / 96

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 min
ubij jajka z cukrem, wymieszaj ze śmietaną. Śmietana jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy