Sałatka rzodkiewka, kapusta pekińska i papryka z fetą
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Pokrój liście kapusty w cienkie paski.
Krok 3:
Rzodkiewki kroimy w cienkie pierścienie.
Krok 4:
Pieprz - słomki.
Krok 5:
Drobno posiekaj zieloną cebulę, pokrój fetę w dużą kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki razem.
Krok 6:
Dopraw sałatkę octem balsamicznym i oliwą z oliwek. Sól do smaku. Gotową sałatkę dajemy parzyć przez co najmniej 1 godzinę.
Krok 7:
Przed podaniem posyp sezamem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Ser "feta" - 290 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g