Sałatka rzodkiewka, kapusta pekińska i papryka z fetą

jasna i soczysta sałatka na wiosenny Blues! Pomimo prostoty kompozycji sałatka okazuje się bardzo smaczna. Tutaj wszystkie składniki są potrzebne i ważne, doskonale się uzupełniają. Spróbuj gotować, powinieneś to pokochać!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 4 g
tłuszcze 59 % 10 g
węglowodany 18 % 3 g
118 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój liście kapusty w cienkie paski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rzodkiewki kroimy w cienkie pierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pieprz - słomki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Drobno posiekaj zieloną cebulę, pokrój fetę w dużą kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki razem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dopraw sałatkę octem balsamicznym i oliwą z oliwek. Sól do smaku. Gotową sałatkę dajemy parzyć przez co najmniej 1 godzinę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przed podaniem posyp sezamem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Ser "feta" - 290   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g

Podobne przepisy