Sałatka z pieczarkami, ogórkiem, jajkiem, szynką i serem

pyszna i szybka w przygotowaniu sałatka, co może być lepszego?! Jeśli chcesz szybko przygotować sałatkę, a także szybko ją udekorować-Sałatka z pieczarkami, ogórkiem, jajkiem, szynką i serem jest dla ciebie! Absolutnie łatwe do przygotowania ze zwykłych składników. Ze względu na szynkę, grzyby i ser sałatka jest dość obfita i pożywna. A ogórki, choć używane jako dekoracja, doskonale odświeżają smak sałatki.
Faith faithAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 7 g
tłuszcze 65 % 17 g
węglowodany 8 % 2 g
192 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę i pieczarki. Podgrzej patelnię, dodaj olej roślinny i usmaż cebulę z pieczarkami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Szynkę kroimy w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wstępnie ugotowane jajka są obrane, a także pokrojone w kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj wszystkie składniki oprócz ogórków, dodaj majonez.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż sałatkę na talerzu ze zjeżdżalnią.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój ogórki na plasterki ukośnie. Wciskamy każdy plasterek w sałatkę w kółko, aby zrobić kwiat. Plasterki ogórka można lekko złamać na środku, aby wyglądały bardziej jak płatki. Sałatka z pieczarkami, ogórkiem, jajkiem, szynką i serem jest gotowa, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal / 100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal / 100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieczarki w puszkach - 12   kcal/100g

Podobne przepisy