Chrupiąca Sałatka
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
ogórki i rzodkiewki pokroić na małe kawałki, kalafior podzielić na małe różyczki, drobno posiekać warzywa, wszystko wymieszać i doprawić kwaśną śmietaną. Staram się ograniczyć spożycie soli, więc sałata nie jest solona, ale można ją również posolić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g