Sałatka Chrupiąca

zdrowy przepis ze świeżych, chrupiących warzyw. bardzo smaczna chrupiąca sałatka. Uwielbiam jeść na śniadanie.
HelenkawAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 57 % 8 g
węglowodany 29 % 4 g
97 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min
ogórki i rzodkiewki pokroić na małe kawałki, kalafior podzielić na małe różyczki, drobno posiekać warzywa, wszystko wymieszać i doprawić kwaśną śmietaną. Staram się ograniczyć spożycie soli, więc sałata nie jest solona, ale można ją również posolić.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy