skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki potrzebne do przygotowania sałatki. Możesz użyć dowolnych grzybów, zarówno pieczarek sklepowych, jak i grzybów leśnych.
Krok 2:
Żołądki z kurczaka umyć i gotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, zwykle czas gotowania żołądków wynosi 45-60 minut. Jajka ugotować i ostudzić. Gotuj grzyby i smaż na oleju roślinnym (jeśli używasz pieczarek, nie możesz gotować).
Krok 3:
Drobno posiekaj ugotowane i schłodzone żołądki z kurczaka, pokrój jajka w drobną kostkę. Pokrój ogórki w małe kostki i wyciśnij nadmiar płynu, wlej płyn z groszku i zacznij formować sałatkę. W głębokiej misce wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonez i wymieszaj. Rozłóż sałatkę na naczyniu, na którym ją podamy, udekoruj zielonym groszkiem i posiekanymi ziołami.
Krok 4:
Budżetowa sałatka z żołądkami z kurczaka i smażonymi grzybami jest gotowa! Można go natychmiast podać. Smacznego!
podroby są źródłem białka zwierzęcego, które jest wspaniałym "budulcem" dla naszego organizmu, ponieważ pomaga w rozwoju kości i mięśni. Białka zwierzęce są jednym z wielu składników, które wspierają naszą odporność i pomagają jej być silnym. Wielu jest bardzo sceptycznie nastawionych do podrobów: języka, komór, nerek, serca itp.Chociaż nie zasłużyli na to w ogóle, koncentrują się w nich wiele witamin i minerałów, a korzyści z nich są większe niż ze zwykłego mięsa. Ważny jest fakt, że podrobek jest produktem niskokalorycznym i najbardziej dietetycznym. Nawet wystarczająco tłuste mózgi wołowe mają mniej tłuszczu i kalorii niż sama wołowina. A pod względem wartości witaminowo-mineralnej i zawartości białek wszystkie podroby są kilkakrotnie wyższe niż mięso.Dziś chcę zaoferować pyszną, pożywną i zdrową sałatkę z komorami z kurczaka i smażonymi grzybami, mam nadzieję, że stanie się Twoim ulubionym!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g