skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw musisz przygotować nadzienie do ciastek. Aby to zrobić, weź żelazną puszkę skondensowanego mleka, usuń z niej Etykietę. Następnie należy umyć słoik w ciepłej wodzie, usuwając resztki kleju z etykiety za pomocą twardej gąbki. Umyj słoik w rondlu o dużej objętości i zalej go zimną wodą
Krok 2:
Włóż patelnię do ognia, zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i zamknij patelnię pokrywką. Uwaga! Aby puszka nie wybuchła, konieczne jest monitorowanie, aby cały czas była pokryta wodą. Gotuj mleko skondensowane przez 3,5 godziny. Następnie ostudź go w temperaturze pokojowej. Najlepiej gotować mleko skondensowane dzień wcześniej.
Krok 3:
Następnie musisz wziąć głęboki pojemnik, wlać do niego granulowany cukier i wbić jajka.
Krok 4:
Ubijaj składniki za pomocą nasadki "trzepaczki" maszyny kuchennej lub miksera z dużą prędkością przez kilka minut, doprowadzając składniki do mocnej piany.
Krok 5:
Włóż kawałek masła do chochli. Umieść kadzi z masłem na średnim ogniu i rozpuść ją bez doprowadzania do wrzenia.
Krok 6:
Następnie natychmiast wlej stopione masło do mieszanki jajeczno-cukrowej, dodaj śmietanę (najlepiej weź grubszą śmietanę) i dodaj proszek do pieczenia. Jeszcze raz ubij wszystkie składniki.
Krok 7:
Następnie musisz zagnieść grube ciasto. Aby to zrobić, zmień trzepaczkę na przystawkę "hak do ciasta", używaną do wyrabiania ciasta, takiego jak na przykład chleb lub Pizza. Do pojemnika do pozostałych składników należy stopniowo dodawać mąkę przesianą przez sito i zagniatać ciasto za pomocą"haka".
Krok 8:
Gdy ciasto będzie gotowe, musisz włączyć leszczynę lub multipekar ze specjalnymi panelami do przygotowania tego ciasteczka. Gdy panele się rozgrzeją, musisz" oderwać " mały kawałek ciasta i zwinąć go w kulkę. Umieść tę piłkę w komórce panelu. Pozostałe komórki są również wypełnione małymi kulkami ciasta. Następnie zamknij pokrywkę multipekara i piecz ciasto przez kilka minut (około 3-4).
Krok 9:
Połóż gotowe orzechy na pergaminie i pozwól im ostygnąć. Następnie upieczone połówki napełnij domowym gotowanym skondensowanym mlekiem.
Krok 10:
Teraz pozostaje tylko "przynieść" piękno i dodać "zwrot". Aby to zrobić, na przemian rozpuść białą i mleczną czekoladę w łaźni parowej. Następnie wlej rozpuszczoną czekoladę do torebki cukierniczej i użyj jej do napełnienia ciasteczek. I ostatni szlif. W każdym ciastku musisz zainstalować orzech: migdał lub orzech.
dzisiaj przedstawię wam klasyczną wersję ciasteczek "orzechy z gotowanym skondensowanym mlekiem". Ale ... będzie miał klasyczne ciasto i formę, w której są pieczone, a także domowe gotowane mleko skondensowane. Następnie pozostaje tylko "przynieść" trochę piękna i dodać "skórki" do ciasteczek. W rezultacie otrzymujemy świąteczne ciasteczka z gotowanym skondensowanym mlekiem i orzechami, gotowane w foremkach "orzechy". I jeszcze jedno... w żadnym wypadku nie kupuj gotowego skondensowanego mleka, to wcale nie będzie to!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal / 100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g