skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować danie warzywne ratatouille z rybą, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.
Krok 2:
Bakłażany i cukinię kroimy w pierścienie, wkładamy do dużej miski i dobrze solimy, aby goryczka wyszła z wilgocią, a następnie mieszamy i odstawiamy na około dwadzieścia minut.
Krok 3:
Wykonujemy nacięcia na czterech pomidorach i zalewamy wrzącą wodą przez pięć minut, wkładając je do głębokiej miski.
Krok 4:
Paprykę obieramy i dowolnie kroimy w niezbyt małą kostkę.
Krok 5:
Pokrój trzy pomidory w pierścienie i rozłóż na talerzu.
Krok 6:
Pokrój niezbyt drobno główkę cebuli.
Krok 7:
Ostrożnie zdejmij skórę z czterech pomidorów.
Krok 8:
Pokrój obrane pomidory na niezbyt duże kostki i włóż na talerz.
Krok 9:
Rozłóż ugotowany filet rybny na patelni rozgrzanej na kuchence z oliwą z oliwek.
Krok 10:
Podgrzej patelnię na kuchence z dodanym do niej olejem roślinnym i usmaż cebulę.
Krok 11:
Dodaj paprykę do cebuli na patelnię i wymieszaj, aby dodać czarny pieprz i sól do smaku.
Krok 12:
Ugotowaną rybę rozprowadzamy na talerzu i dobrze ugniatamy widelcem, dodając sól do smaku.
Krok 13:
Dodaj pokrojone pomidory na patelnię z papryką i cebulą, jedną łyżeczkę mieszanki ziół prowansalskich i gotuj przez około dwadzieścia minut, dobrze mieszając i zamykając patelnię pokrywką.
Krok 14:
Dodaj rybę na patelnię z warzywami, wyciśnij czosnek przez prasę i dokładnie wymieszaj, zamknij pokrywkę.
Krok 15:
Wyciśnij i spuść nadmiar soku z cukinii i bakłażana.
Krok 16:
Ugotowany sos warzywny z rybą po trzech minutach rozprowadzamy z patelni do odpowiedniego naczynia i równomiernie w nim rozprowadzamy. Rozłóż cukinię, pomidor, bakłażan na przemian w naczyniu i przykryj sosem, Wyślij do piekarnika nagrzanego do stu sześćdziesięciu stopni na czterdzieści minut.
Krok 17:
Przygotowane danie podajemy na obiad lub świąteczny stół. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
Ratatouille gotowane z rybą to takie pyszne, które gotuję co roku w kraju iw domu! Doskonale upieczona cukinia z bakłażanem delikatny smak ryby i dużo sosu, który dodaję do ziemniaków!
Ratatouille to tradycyjne francuskie danie warzywne z kuchni prowansalskiej (gorąca przekąska warzywna) z papryki, bakłażana i cukinii, podobnie jak Węgierskie lecho.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g