skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj jedzenie. Weź twaróg grubszy. Miałem 9%. Możesz być jeszcze grubszy, ale nie mniej. Śmietana powinna być również tłusta-co najmniej 33%. Masło nie jest solone. Migdały można zastąpić orzechami laskowymi, nerkowcami, pekanami lub orzechami włoskimi. I ogólnie dodaj to, co kochasz, więc okaże się dla ciebie jeszcze smaczniejsze!)))
Krok 2:
Wlej twaróg do miski, dodaj zmiękczone masło i dobrze ubij blenderem. Ubijaj, aż masa będzie gładka, a masło całkowicie połączy się z twarogiem.
Krok 3:
Dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Ubij jajka z cukrem, dodaj śmietanę. Dokładnie wymieszaj. Umieść na kuchence i gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Nie zapomnij ciągle przeszkadzać!!!
Krok 5:
Gotuj do uzyskania takiej konsystencji. Ciągle mieszaj, aby jajka się nie zwijały lub nie paliły... Ostudzić lekko.
Krok 6:
Do masy twarogowej dodaj suszone owoce i orzechy. Dodaj to, co kochasz-kandyzowane owoce, suszone owoce, rodzynki... Jeśli kawałki są duże, pokrój je. Dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Dodaj ciepły krem. Bardzo dokładnie wymieszaj. Aby masa stała się jednorodna, a krem z suszonymi owocami jest równomiernie rozłożony na całej masie.
Krok 8:
Weź formę do ciasta według rodzaju durszlaka. U mnie jest to kastula do gotowania na parze. Przykryj gazą złożoną z dwóch. Upewnij się, że krawędzie gazy zwisają z marginesem.
Krok 9:
Włóż masę twarogową do formy. Układaj stopniowo, dokładnie ubijając każdą warstwę. Przykryj krawędziami gazy.
Krok 10:
Umieść formę z ciastem w Bo&039; lshy pojemnik, aby nadmiar płynu mógł spłynąć. Przykryj talerzem i włóż do lodówki na 10-12 godzin.
Krok 11:
Po określonym czasie wyjmij ciasto i udekoruj według własnych upodobań. Ubiłam śmietanę, na środek pokroiłam resztki suszonych śliwek, przez rękaw ozdobiłam kwiatkami i posypałam tradycyjnym & quot; świecidełkiem & quot;!))) Zjadłem wszystko w 20 minut!!!
bardzo smaczne tradycyjne ciasto twarogowe. Dla tych, którzy nie lubią ciasta i dbają o figurę.
jeśli nie lubisz słodkich ciasteczek, włóż 200 gramów cukru. Możesz dodać drobno posiekaną czekoladę, ale wtedy krem powinien dobrze ostygnąć, aby nie podtopić czekolady. Lub rozpuść czekoladę w łaźni wodnej, ostudź i wlej gotowe ciasto.
zjedzony jako pierwszy przy stole. Bardzo smaczne i zdrowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal / 100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal / 100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Suszone owoce - 250 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g