ciasto twarogowe z migdałami i suszonymi owocami

ciasto twarogowe. Bez pieczenia i zmartwień.
Nat KaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 10 g
tłuszcze 36 % 17 g
węglowodany 43 % 20 g
279 kcal
IG: 5 / 30 / 65

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj jedzenie. Weź twaróg grubszy. Miałem 9%. Możesz być jeszcze grubszy, ale nie mniej. Śmietana powinna być również tłusta-co najmniej 33%. Masło nie jest solone. Migdały można zastąpić orzechami laskowymi, nerkowcami, pekanami lub orzechami włoskimi. I ogólnie dodaj to, co kochasz, więc okaże się dla ciebie jeszcze smaczniejsze!)))

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej twaróg do miski, dodaj zmiękczone masło i dobrze ubij blenderem. Ubijaj, aż masa będzie gładka, a masło całkowicie połączy się z twarogiem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij jajka z cukrem, dodaj śmietanę. Dokładnie wymieszaj. Umieść na kuchence i gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Nie zapomnij ciągle przeszkadzać!!!

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotuj do uzyskania takiej konsystencji. Ciągle mieszaj, aby jajka się nie zwijały lub nie paliły... Ostudzić lekko.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do masy twarogowej dodaj suszone owoce i orzechy. Dodaj to, co kochasz-kandyzowane owoce, suszone owoce, rodzynki... Jeśli kawałki są duże, pokrój je. Dobrze wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj ciepły krem. Bardzo dokładnie wymieszaj. Aby masa stała się jednorodna, a krem z suszonymi owocami jest równomiernie rozłożony na całej masie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Weź formę do ciasta według rodzaju durszlaka. U mnie jest to kastula do gotowania na parze. Przykryj gazą złożoną z dwóch. Upewnij się, że krawędzie gazy zwisają z marginesem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż masę twarogową do formy. Układaj stopniowo, dokładnie ubijając każdą warstwę. Przykryj krawędziami gazy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Umieść formę z ciastem w Bo&039; lshy pojemnik, aby nadmiar płynu mógł spłynąć. Przykryj talerzem i włóż do lodówki na 10-12 godzin.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po określonym czasie wyjmij ciasto i udekoruj według własnych upodobań. Ubiłam śmietanę, na środek pokroiłam resztki suszonych śliwek, przez rękaw ozdobiłam kwiatkami i posypałam tradycyjnym & quot; świecidełkiem & quot;!))) Zjadłem wszystko w 20 minut!!!

bardzo smaczne tradycyjne ciasto twarogowe. Dla tych, którzy nie lubią ciasta i dbają o figurę.
jeśli nie lubisz słodkich ciasteczek, włóż 200 gramów cukru. Możesz dodać drobno posiekaną czekoladę, ale wtedy krem powinien dobrze ostygnąć, aby nie podtopić czekolady. Lub rozpuść czekoladę w łaźni wodnej, ostudź i wlej gotowe ciasto.
zjedzony jako pierwszy przy stole. Bardzo smaczne i zdrowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal / 100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Suszone owoce - 250   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy