ryba w sosie pomidorowym z ananasem

to niezwykła, ale bardzo smaczna smażona ryba w sosie.
Ir_naAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 55 % 11 g
115 kcal
IG: 33 / 25 / 42

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby ugotować smażoną rybę w sosie pomidorowym z ananasem, wskazane jest zabranie ryby bez kości, ale zrobi to każda, którą lubisz. Przed gotowaniem rybę należy dobrze wyczyścić, odciąć wszystkie płetwy, umyć, podzielić na filety i pokroić na małe porcje. Lub Kup w sklepie gotowy filet z morszczuka lub innej ryby. Sól, pieprz i zwiń mąkę. Smaż kawałki ryby na oleju roślinnym, aż będą całkowicie ugotowane.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przed przygotowaniem sosu musisz przygotować warzywa. Obierz cebulę z łuski i dobrze umyj ją z piasku i brudu, jeśli była na niej. Obierz i dobrze umyj marchewki. Na rozgrzanym oleju roślinnym podsmaż drobno posiekaną cebulę na złoty kolor, a następnie dodaj marchewki starte na grubej tarce i smaż je razem, aż będą ugotowane.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Do smażonej cebuli i marchwi dodaj ananasy w puszkach wraz z syropem (syrop, w którym były ananasy w puszkach). Jeśli ananasy były kawałkami, dodaj je do cebuli i marchwi, a jeśli są w pierścieniach, ananasy należy pokroić w kostkę. Następnie dodaj sok pomidorowy do cebuli z marchewką i ananasem i gotuj na wolnym ogniu. W razie potrzeby sos można posolić do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej trochę gotowego sosu na dno naczynia i rozłóż na nim ciepłą smażoną rybę w jednej warstwie. Polej rybę sosem na wierzchu. Robimy to na przemian, aż skończy się ryba i sos. Sos powinien być ciepły lub gorący, więc lepiej, aby ryba wchłonęła wszystkie soki. Pozwól potrawie trochę ostygnąć i możesz podać. Idealny do tłuczonych ziemniaków.

dania rybne są bardzo różne: od zup, kotletów, sufletów po sałatki. Smażona ryba w słodko-kwaśnym sosie z soku pomidorowego i ananasa to niezwykłe i jednocześnie proste, ale jednocześnie bardzo smaczne danie. Produkty są bardzo proste, można je kupić w każdym sklepie, a ryba może być dowolna: morszczuk, mintaj, namiar, halibut, Sum, flądra, ogólnie Dowolna.
ananas w puszkach doskonale uzupełnia smak pomidorowo-marchewkowy i sprawia, że smażona ryba jest niesamowicie smaczna.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal/100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g

Podobne przepisy