skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Filet z kurczaka pokroić w cienkie, długie talerze, ubić i natrzeć solą, czarnym pieprzem i suszonym oregano. Smażyć lekko z obu stron i ułożyć na ręczniku papierowym.
Krok 2:
Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie talerze. Użyj młodej cukinii, nie obieraj skóry. Zwiń mąkę i usmaż z obu stron, ułóż smażone talerze na ręczniku papierowym.
Krok 3:
Pokrój pomidora na półpierścienie, zetrzyj ser na drobnej tarce, wymieszaj starty czosnek z majonezem. Posmaruj talerz cukinii majonezem czosnkowym Włóż filet z kurczaka.Pomidor, ser i zawiń w roladę
Krok 4:
Nawlecz na szpikulec. Nawlecz dwie lub trzy rolki na szpikulec.
Krok 5:
Nasmaruj blachę do pieczenia olejem słonecznikowym, ułóż bułki i wyślij do średnio nagrzanego piekarnika na 15 minut. Smacznego!
na cześć wakacji chcesz ugotować coś niezwykłego? Bułki z cukinią z kurczakiem to świetny wybór. Delikatne, apetyczne i łatwe w przygotowaniu, zajęły należne im miejsce w książkach kucharskich. Szczególną zaletą dania jest to, że bułki z cukinii i kurczaka są bardzo proste.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g